2010. július 27., kedd

Szemtelenül csokis brownie


Amikor a forró olvadozó csoki darabok találkoznak a hideg és lágy vaníliafagyival az valami mennyei! Azt hiszem a legjobb bizonyíték a süti sikerére hogy az otthon tartott másolataimat a receptből folyton pótolni kell, mert aki megkóstolja az biztosan elkéri.




Hozzávalók:

  • 1 tk puha vaj a tortaforma kikenéséhez
  • 20 dkg étcsoki (Szerecsen)
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • fél tk sütőpor
  • 2 tk neszkávé
  • 2 nagy tojás
  • szűk 1 dl semleges ízű olaj
  • szeletelt mandula
  • jó minőségű vaníliafagyi


Bekapcsolom a sütőt 170 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat), aztán kikenek a puha vajjal egy 24 cm átmérőjű fodros szélű, nem túl magas tortaformát. Utána az étcsokit apró darabokra vágom, és beleszórom egy keverőtálba. Hozzáadom a lisztet, cukrot, kakaóport a sütőport, a neszkávét. Hozzáütöm a tojásokat és belecsurgatom az olajat. A masszát fakanállal összedolgozom, aztán a kész tésztát a kivajazott tortaformába simítom, és a tortát 18-20 perc alatt a forró sütőben megsütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések