2010. augusztus 5., csütörtök

Karfiolleves galuskával

A leves az egyik kedvenc ételem. Azzal mégsem szoktam kísérletezni, bár valójában nem tudom milyen is egy hagyományos karfiolleves, mivel mindig ráérzésre készítem.

  • választunk a zöldségesnél egy szimpatikus karfiolt, amit a látszat kedvéért megmosunk és aprócska rózsákra szedjük, vágjuk<!--[endif]-->
  • <!--[if !supportLists]--> fehérrépát és sárgarépát szeletelünk hozzá, hogy jól nézzen ki<!--[endif]-->
  • <!--[if !supportLists]--> egy hangulatnyi olajból és lisztből rántást készítünk, amire rádobjuk a zöldséget és kicsit megforgatjuk<!--[endif]-->
  • <!--[if !supportLists]--> felöntjük levesnyi vízzel, megzzuk és borsozzuk<!--[endif]-->
  • <!--[if !supportLists]--> az íze kedvéért tehetünk bele egy fél hagymát is<!--[endif]-->
  • <!--[if !supportLists]--> amíg fő a leves, előkészíthetjük a galuskát: egy pohárban 1 tojással kikeverünk annyi lisztet, amíg lágy hólyagos nem lesz, tegyünk bele sót is<!--[endif]-->
  • ha megfőtt a zöldség, kiskanállal beleaprózzuk a levesbe a galuskatésztát, belekeverünk 1 pohár tejfölt és hagyjuk egyet rottyanni
  • a végén a tetejére friss vágott petrezselymet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések