2010. szeptember 6., hétfő

Indiai mogyorós currys csirke

Odavagyok a különlegesen pikáns ízekért, így ennek az ételnek sem tudtam ellenállni. Mivel minden receptet úgy közlünk le hogy a forrást (ha van) közzé tesszük, most be kell vallanom hogy ez egy Vacsoracsatás recept, és ráadásul ciki vagy sem, de ezt pont Zimány Linda főzte. Az igazság az, hogy miután a szóban forgó részt megnéztem arra gondoltam hogyha ő is akkor én is biztosan meg tudom csinálni. :) Ez egy különleges ízvilág, és remek vendégváró étel akár egy nagyobb társaság számára is, csak egy wok kell hozzá.

Hozzávalók:
  • 1 kg csirkemell filé
  • 5 dkg friss gyömbér
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db zöldcitrom
  • 2 ág friss bazsalikom
  • 15 dkg pirított sósmogyoró
  • 4 evőkanál barnacukor
  • 3 evőkanál piros curry paszta
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • darált bors
  • olívaolaj
Tegyük a mogyorót, a meghámozott gyömbért, a meghámozott fokhagymagerezdeket, a bazsalikomlevelet, a citromlevet, cukrot és a curry pasztát egy konyhai gyorsvágó gépbe, majd pürésítsük finomra.
Forrósítsunk fel pár evőkanálnyi olívaolajat egy serpenyőben, öntsük bele a fűszerkrémet. Közepes erősségű lángon, állandóan kevergetve pároljuk néhány percig, majd öntsünk rá egy decinyi vizet, csorgassuk rá a szójaszószt, és főzzük egy-két percig.
Vágjuk ujjnyi csíkokra a csirkemell filét és daráljunk rá borsot. Forrósítsunk fel pár evőkanálnyi olívaolajat egy nagy serpenyőben vagy wokban tegyük bele a húscsíkokat, majd erős lángon állandóan kevergetve pirítsuk meg. Ha a húscsíkok szélei már kezdenek pirulni, tegyük hozzá a mogyorószószt, párszor keverjük össze a forró serpenyőben a csirkehússal, és ízesítsük sóval.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések