2010. december 22., szerda

Mézeskalács


Békés, Boldog Karácsonyt Mindenkinek!

Hozzávalók:
  • 30 dkg margarin
  • 30 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 25 dkg méz
  • 1 kg liszt
  • kis tasak szódabikarbóna
  • ízlés szerint gyömbér, szekfűszeg, narancshéj, fahéj

A mézet és vajat felolvasztjuk. A tojást kikavarjuk a cukorral. A lisztet a szódabikarbónával és a fűszerekkel. Majd mindezt szép fokozatosan összekeverjük fakanállal, majd kézzel alaposan átgyúrjuk. Ha van időnk, hagyjuk állni a tésztát pár órára vagy egy éjszakán át.
Lisztezett deszkán fél centisre sodorjuk, majd formára szaggatjuk.
Előmelegített sütőben pár perc alatt aranyszínűre sül.
Miután kihült, díszíthetjük cukormázzal, csokival, vagy sütés előtt belenyomkodhatunk színes cukorkákat.

Cukormáz:
Tojás fehérje és annyi szitált porcukor, hogy méz sűrűségű legyen. Zacskóba töltjük és apró lyukat vágunk rajta.

Tipp: Ha nem akarjuk díszíteni, akkor sütés előtt megkenhetjük tojásfehérjével így fényes lesz

2 megjegyzés:

  1. Ez a legjobb recept, eddig még nem ettem ilyen finomat. Megyek gyúrok egyet, hogy legyen ideje pihenni holnapig! Köszi! :)

    VálaszTörlés
  2. Most lettem kész a sütéssel, a tészta nagyon könnyen kezelhető volt, és nekem a 190 fokon való sütés nagyon bevált, gyönyörű lett! :)

    VálaszTörlés

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések