2011. január 17., hétfő

Fokhagymás csirke spenótos rizzsel

Ha valami frisset és egészségeset vennék magamhoz, akkor általában ezt a sok zöldséggel teli finomságot készítem. Ebben a fogásban a főszerepet a fehér répa és a fokhagyma játsszák. Aki nagyon vigyázna a vonalaira, az nyugodtan elhagyhatja a sajtot, és a tejszínt helyettesítheti tejföllel. A köret a legújabb kísérletezésem és kedvencem, eddig mindenkinél nagy sikere volt.
Nálatok van kedvenc köret?

Hozzávalók
  • 1 kg csirkemell
  • póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fehérrépa
  • sárgarépa
  • gomba (csiperke)
  • 2 dl tejszín
  • 2 ek. tejföl
  • 15 dkg trappista sajt
  • 1 cs. petrezselyem
  • bors
  • kakukkfű
  • fokhagymapor
körethez:
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bébispenót
  • szárított paradicsom
  • rizs

A póréhagymát kis olajon megfuttatjuk, majd a csíkokra szeletelt csirkemellet sózzuk borsozzuk, és megpirítjuk. Közben a fehér- és sárgarépát vékony csíkokra szeleteljük, a gombát felaprítjuk, és wokban vagy nagy serpenyőben kis olajon és fokhagymán megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst, fűszerezzük kakukkfűvel, majd hozzáöntjük a tejszínt és a tejfölt. Kis idő múlva ízlés szerint hozzáadunk egy kis fokhagymaport, a reszelt trappistát, és az apróra vágott petrezselymet. A rizshez a fokhagymát összetörjük, és kis olajon megpároljuk rajta a spenótot. Közben a paradicsomot apróra vágjuk, majd összeforgatjuk a rizzsel és a spenóttal. Aki szereti hozzá tehet egy kis olajbogyót is. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések