2011. január 10., hétfő

Frankfurti

Gyűlnek-gyűlnek a receptek. Néha jobb, néha rosszabb fotókkal és várják türelmesen, hogy végre felkerüljenek a blogra. Frankfurti leveském még egész szerencsés, csak egy hetet kellett várnia, megelőzve más finomságokat. Pedig múlt héten aktuális lett volna, mert a szilveszterről megmaradt (kötelező) virsliket igzán jól hasznosíthatjuk. Ha még valakinek maradt volna talán már ne kisérletezzen ha csak nem a fagyasztóból kerül elő.

Apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát olajon megpirítok, majd kevés pirospaprikával elkeverem, gorsan leöntöm kis vízzel nehogy odaégjen és keserű legyen. A felvágott kelkáposzta leveleket belerakom, sózom, borsozom, ízlés szerint őrölt köményt, majorannát és babérlevelet is teszek hozzá, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje és lassú tűzön, fedő alatt főzöm. Addig hámozok pár szem krumplit, felkarkázom a virslit és előkészülök a rántáshoz. A krumplit ha fel is kockáztam, hozzáadom a leveshez. A virslit már csak akkor ha a krumpli majdnem kész, hiszen elég neki két perc. Egy teflon serpenyőben 2 kanál liszttel és olajjal világos rántást készítek, ízlés szerint fokhagymát aprítok hozzá, felöntöm hideg vízzel, és egy kevés tejföllel. Mindezt simára keverem, ha szükséges habverővel. Hozzáöntöm a leveshez, felforralom, és a végén még sóval, borssal ízesítem.

Hozzávalók:
  • kisebb fej kelkáposzta (elég fele)
  • 4-5 burgonya
  • 2 pár virsli
  • vöröshagyma, fokhagyma
  • só, bors, pirospaprika, majoranna, őrölt kömény
  • 2 kanál liszt
  • 2 kanál tejföl

2 megjegyzés:

  1. Nagy szükség van a leveskére, valahogy kevesebb figyelem jut neki mint a főételeknek és a desszerteknek, úgyhogy külön örülök neki! Fincsi :)

    VálaszTörlés
  2. Ni, eltünt a kommentem, szóval akkor megint: nekem ez volt a kedvenc levesem a menzán :)

    VálaszTörlés

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések