2011. január 8., szombat

Hagyma, csípős mehet...(házi gyros tál)

Karácsony után a nehéz, teli gyomor szinte éhezik a könnyebb falatokra. Hogy a sok finom, friss, ropogós zöldség mellett a hús se maradjon el, készítsünk gyros tálat, tepsiben sült krumplival.

Csirkemellett apróra vágom és egy zacskó gyros fűszerkeverékkel (nagyon bevált nem kell kisérletezni), kevés olajjal összeforgatom. Amíg előkészítem a többi hozzávalót, félreteszem had pácolódjon össze. A hasábokra vágott krumplit kivajazott tepsibe rakom, megsózom és beteszem sülni. A zöldségeket egy nagy tálban összekeverem. Elkészítem az öntetet, aminek az
alapja a natúr joghurt. Mehet bele só, bors, paprika és erős pista, hogy csípős legyen hiszen a gyros úgy az igazi. A krumlit ha szükséges, egyszer átforgatom, hogy mindenhol átpiruljon. Az sem baj ha néhány hasáb majdnem odaég akkor lesz a többsége jó, ropogós.
A húst egy teflon serpenyőben jól átsütöm. Annyira, hogy barnára piruljon. Olaj sem kell alá elég amivel a fűszert elkevertük.
Ha mindez kész, a hozzávalókat lehet tálalni és mindenki szedhet kedvére. Természetesen a hagymát se felejtsük...

hozzávalók:
  • csirkemell
  • krumpli
  • gyros fűszerkeverék
  • lila és fehér káposzta
  • répa
  • jégsaláta
  • uborka
  • joghurt
  • só, bors, paprika, erős pista
  • hagyma

1 megjegyzés:

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések