2011. április 15., péntek

Csibenyalóka - Húsvéti receptek 2.

A csibékhez készítünk egy kókuszgolyó alapot.

Hozzávalók:
  • 50 dkg darált keksz
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj vagy Rama
  • 4 evőkanál rum
  • 3 evőkanál kakaó
  • kb. 4 dl tej
  • 10 dkg kókuszreszelék a forgatáshoz

Mázhoz:
  • 1 tábla fehér csoki
  • vagy
  • 10 dkg porcukor,
  • 2 ek. vaj,
  • 1 tojásfehérje
  • sárga ételfesték
  • Dr. Oetker dekortoll cukormáz
  • kis dekorcukor a szemhez
  • saslik pálcikák
A kekszet összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Gombócokat formázunk belőle és saslikpálcára szúrjuk. A fehér csokit gőz fölött felolvasztjuk és beleforgatjuk a golyókat. A sárgább hatást érdekében, mázat is készíthetünk: porcukrot, vajat és a tojásfehérjét méz sűrűségűre főzzük. Egy kis kanál ételszínezékkel sárgára színezzük. A mázba forgatjuk a golyókat, cukormázzal díszítjük.



Köszönet a húsvét alkalmából kibővült csapatunknak: Vida Andinak, dr. Szakács Enikőnek, Vida Gusztinak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések