2011. április 1., péntek

Kéksajtos - paradicsomos batyu

Barátkozásom a leveles tésztával úgy néz ki hosszú távú kapcsolatnak ígérkezik. Nagyon egyszerű kezelni, és elég hozzá egy darab sonka, egy tonhalkonzerv, egy kis darab sajt, vagy akár alma, szóval bármi amivel meg lehet tölteni. Gyorsan készen van ezért ha előfordult már veletek, hogy a vendégek bejelentkezés nélkül betoppantak akkor feltétlenül tartsatok a fagyasztóban egy dobozzal belőle.

Hozzávalók 12 darabhoz:
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 tojás
  • 12db koktélparadicsom
  • 15 dkg kéksajt
  • rukkola a díszítéshez
Bekapcsoljuk a sütőt, és 180-200 fokra melegítjük. A tésztát kb 10x10-es négyzetekre daraboljuk. Egy tepsibe alufóliát rakunk és beolajozzuk. A tészta darabokat belefektetjük, széleit körben megkenjük tojással. A négyzetek egyik háromszögébe bőven rakunk a kéksajtból, és minden darabba mehet egy kettévágott koktélparadicsom is. Félbehajtjuk a tésztákat, hogy háromszöget kapjunk, majd tojással megkenjük a tetejüket. 10-12 perc alatt szép pirosra sütjük és pár félbevágott paradicsom és egy marék rukkola társaságában tálaljuk őket.

2 megjegyzés:

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések