2011. június 3., péntek

Gorgonzólás tepsis szarvacska

A kéksajt imádóknak ajánlom ezt a gyors tésztaételt, ami egy igazán tartalmas főétel, akkor ha nem akarunk sokat bíbelődni a konyhában de jóllakni azért igen.

Hozzávalók
  • 400g szarvacska tészta
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 10dkg sonka
  • 20 dkg gomba
  • 15 dkg gorgonzola (v. kék penészes sajt)
  • 2 ek. parmezán
  • 200ml főzőtejszín
  • 1 csokor petrezselyem
  • fokhagymapor
  • bors
A gombát, a sonkát és a sajtot kisebb darabokra aprítjuk. A hagymát kis olajon megpirítjuk, rádobjuk a sonkát, később a gombát, majd beleöntjük a tejszínt. Egyszer összerottyantjuk és beledobjuk a gorgonzolát, 1 ek. parmezánt, ízesítjük fokhagymaporral, borssal. Közben kifőzzük a tésztát, és összekeverjük a feltéttel. Egy jénaiba öntjük, és megszórjuk 1 ek. parmezánnal. 200 fokos sütőben 10 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések