2011. december 12., hétfő

Karácsonyi ajándék - Készíts színes csokit gyerekekkel!

Vannak klasszikus gasztroajándékok, amiket semmiképpen sem szerettünk volna kihagyni, hiszen ezek hozzátartoznak a karácsonyhoz. Amiben viszont mindenképpen újítani akartunk az a tálalás módja, ezért egyedi grafikákat készítettünk, amik megjelennek a letölthető matricákon, ajándékkísérőkön, dobozokon, ültető- és menükártyákon is. A mi ajándékunk az, hogy mindezt letöltheted nálunk! :)  A blog jobb hasábján találod a dekorokat, (melyeket folyamatosan töltünk fel) és ha kinyomtatod, már csak a te kreativitásodon múlik minden... Reméljük tudunk majd új ötleteket adni, amivel még varázslatosabb lesz idén a karácsony!

Csoki nélkül nincs karácsony, így mi sem hagyhattuk ki a kínálkozó lehetőséget. A most következő ötlet, nagyon egyszerű, tulajdonképpen jól bevált receptje nincs is. Szabadon választható, csak a képzeletünk szabhat határt a színes csoki-cukor fergetegeknek. Nagymamák, nagypapák, anyukák, apukák pedig különösen örülhetnek, hiszen gyerkőcökkel is könnyedén elkészíthető egyedi ajándék lesz nekik.






Ügyesebbek a fehér csokival is kísérletezhetnek, hiszen szép márványos formákat lehet kreálni a 2 szín egyvelegéből. Természetesen ehhez is jár a dekor matrica, amit innen tölthettek le. Jó kreatívkodást!:)

Hozzávalók:
  • étcsoki, tejcsoki, fehércsoki
  • színes cukrok
  • aszalt gyümölcsök
  • magvak


A csokoládét mikróban felmelegítjük. Ha igazán szép csokoládét szeretnénk kapni, temperálhatjuk is. A csoki"pizzahoz" sütőpapíron kenőkéssel szétterítjük a csokit és ízlés/tetszés szerint megszórjuk a cukorral/gyümölccsel/magvakkal. A kis kockákhoz formát használunk, melyet színes cukorral vagy gumimacikkal díszítünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések