2011. december 19., hétfő

Karácsonyi dekorötletek

Ezúttal kicsit eltérnénk a gasztro témától, előtérbe helyezve a grafikusi, és dekoratőri vénát, mert szeretnénk veletek megosztani az általunk gyűjtött legjobb design ötleteket. Óriási a kínálat karácsonyi díszítés téren, ezért szerintünk az a legjobb, ha először is kiválasztjuk a vonalat, merre induljunk el. Döntsük el a stílust, ami lehet klasszikus, modern, antik, vagy akár naturális. Az is jó irányadó, hogyha meghatározzuk a domináns színt vagy színeket, amikkel körül szeretnénk venni magunkat az ünnep során, kezdve az ajtódísszel, a karácsonyfán át, a csomagoláson keresztül, egészen a terítésig. Következzen most pár ötletadó megoldás, hogy az ünnep ne csak belülről, de kívülről is igazán szép legyen. :)
Figyeljétek a pink pontokkal megjelölt képeket, mert alattuk plusz útmutatókat találtok, és letölthető segítségeket, hogy hogyan is készítsük el az adott díszítéseket.

Variációk karácsonyfára



1. Olcsó, és kreatív a papírból készült megoldás karácsonyfára. 2. Ennél modernebb már nem is lehetne, festhetsz te is képet, itt készíttethetsz vászonnyomatot, de meg is rendelheted a képen lévő képsorozatot. 3. Kedvezz a gyerekeknek, legyenek ők a kis angyalok akik feldíszítik idén a karácsonyfát! Itt letöltheted a sablonokat, és a lépéseket követve különleges díszeket varázsolhattok a karácsonyfára.

Koszorúk, és más díszek
1. Gyönyörködj a képeslapokban amiket az idén kaptál, egy szép koszorú formájában. 2. Tündéri koszorú pattogatott kukoricából! 3. Káprázatos, és egyszerű koszorú szívószálakból. 4. Ez egyik kedvencünk a romantikus, fénylő koszorú. 5. Asztali dísz, ami karácsony után is szép dísze marad a lakásnak, akaszd rá a karácsonyi csomagokról összegyűjtött ajándékkísérőket is. 6. The beat goes on! Rejts apró süteményt a kis pergődobokba, és játsszátok le a legjobb karácsonyi dalokat. 7. Mézeskalács mobil a gyerekszobába - díszítsétek együtt az idei mézeseket és a legszebbekből csináljatok függőt a kiságy fölé. 8. A legszínesebb, és legvidámabb karácsonyi dekorokat itt találod!

Díszek a fán és az asztalon

1. Tündéri korcsolya díszek - sétáljatok egy nagyot a parkban vagy az erdőben, gyűjtsetek kisebb ágakat, ugyanis ebből készülnek ezek a díszek! 2. Használd fel a kedvenc képeidet, és ragaszd bele a süti formákba. 3. Időigényes, de gyönyörű és különleges díszeket varrhatsz a fára. 4. Ha szereted a természetet, vigyél egy kis erdei hangulatot, és fenyőillatot a karácsonyi asztalba is. 5. Az fenyvesből az őzikék sem hiányozhatnak! 6. Töltsd le a sablont, és készíts papírból fenyő alakú szalvétagyűrűt! 7. Csodaszép mécseseket csinálhatsz te magad is, egy sablon segítségével. 8. Letöltheted nálunk is menükártyánkat és ületőkártyáinkat!

Csomagolás

1. Cukorka tartó régi képeslapokból, amit a fára is felakaszthatsz. 2. Mindent mindennel - használd bátran a különböző csomagolópapírokat, (a netről is letölthetsz mintákat) a lényeg, hogy árnyalataiban hasonlóak legyenek! 3. Modern és extravagáns csomagolópapírok, letölthető mintákkal! 4. Szarvasokat is legeltethetsz a dobozokon, gondolkodj 3D-ben, és töltsd le a sablonokat! 5. Személyre szóló ajándékokat készíthetsz, ha monogrammal látod el a csomagokat. 6. Láttál már ilyen cuki ajándékkártya tartó csipeszeket? Egyszerűen csinálhatsz ilyet magad is! 7. Pénzt, vagy vásárlási utalványt ajándékoznál? Kreatív és jópofa ha a sablon segítségével fadíszként tálalod. 8. Az egyik kedvencünk ez az egyszerű és nagyon ötletes csomagolás.
Szuper csomagolási technikákat találhatsz itt is!

Az idén készültünk kifejezetten ehető ajándékok csomagolásaival amiket letölthetsz nálunk:
1. matricák és ajándékkísérők, 2. nyitott sütis doboz, 3. szívecskés kekszdoboz, mini bonbondobozok


Jó ötleteket találhatsz továbbá a Mowiekay online magazin karácsonyi számában,
a Sweet Paul magazinban, és Reninél az Élet napos oldala blog Karácsonyi számában.
Jó készülődést kívánunk mindenkinek!


forrás: http://poppytalk.blogspot.com, http://www.marthastewart.com/, http://www.housetohome.co.uk, http://www.ohjoy.blogs.com/, http://brightbazaar.blogspot.com/, http://www.creaturecomfortsblog.com/, http://odessamay.blogspot.com/, http://sweetpaul.typepad.com/, http://www.womansday.com/, http://www.evamagazin.hu/advent/


2 megjegyzés:

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések