2012. április 23., hétfő

Amerikai palacsinta epervelővel

Az amerikai palacsinta már régóta szerepel a gasztro-bakancslistámon. A hétvégén folytatott lázas szakácskönyv lapozgatás közben Lila Fügé-nél ráakadtam erre a receptre. Az eredmény egy pihe-puha könnyed tészta, melynek előállítása valahogy (persze lehet, hogy ez csak a kezdeti lelkesedés) könnyebbnek bizonyult a classic magyar palacsintáénál. A receptet picit megvariáltam, és alig várom a következő alkalmat, amikor újabb hozzávalót próbálhatok ki, na és persze kóstolhatok meg.... :)



Hozzávalók (kb. 10 db palacsintához):
  • 10 dkg zabpehely liszt (65 g CH)
  • 10 dkg fehér tönkölyliszt (65 g CH)
  • 2-3 ek. barna cukor v. nyírfacukor
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 2 tk. sütőpor
  • 1 tk. szódabikarbóna
  •  fél tk. só
  • 2,5 dl kefír v. joghurt (12,5 g CH)
  • 1 dl víz
  • 2 tojás
  • 0,6 dl olaj
  • vaj a sütéshez
Az epervelőhöz:
  • kb. két maréknyi eper - 200g (14 g CH)
  • fél citrom leve
  • 1 citrom reszelt héja

Elkeverem külön a száraz, majd a nedves hozzávalókat, és összekeverem őket. Felolvasztok egy teáskanálnyi vajat, és megsütöm benne a palacsintákat, kb. 2 perc az egyik és a másik oldalon is. Egy adag palacsinta, egy közepes merőkanálnyi, a vajat mindig pótolom alatta.
Az epervelő hozzávalóit kis lábasban összeforralom, és addig főzöm amíg be nem sűrűsödik. Ez legalább háromnegyed-egy óra, de lehet friss gyümölcsöt, juharszirupot, olvasztott étcsokit, vagy akár tejszínhabot is pöttyenteni a tetejére! Nyami :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések