2013. november 21., csütörtök

Téli Fagyi

Mindenkinek fűződik valamilyen emléke, gyermekkorunk téli fagyijához. Van aki azóta is imádja de van aki azóta sem... Ez a Téli Fagyi azonban egészen más, Papp Diána legújabb könyvének címe, ami garantáltan megédesíti lelkünket a rossz idő ellenére is.
Nagy örömünkre, Diána minket kért fel, hogy készítsünk 50 db téli fagyit a könyv mellé.
A Kerek Perec után most ismét hozzájárulhattunk a könyv megjelenéséhez és a jó szájízhez :)


A mi téli fagyink egy sűrű csokis krémből, piskótából áll, csokival leöntve, színes cukorkákkal a tetején.

Hozzávalók a krémhez: (25-db-hoz)
  • 3,5 dl habtejszín
  • 50 dkg cukor
  • 50 dkg vaj
  • 12 dkg kakaópor
  • 50 dkg mascarpone
A krémhez a cukrot a tejszínnel felforraljuk, hozzákeverjük a kakaóport  és a vaj negyedrészével besűrítjük. Ha kihűlt akkor a maradék puha vajjal, robotgép segítségével habosra keverjük. Végül a mascarponéval fellazítjuk.

A piskótához:
  • 4 tojás
  • 8 dkg cukor
  • 8 dkg liszt
A tojásfehérjéből és a cukorból tejföl sűrűségű (nem kell túl keményre) habot verünk, majd a tojássárgáját is kikeverjük. A felvert fehérjét és sárgáját óvatosan elkeverjük és fokozatosan hozzáadjuk a lisztet. Sütőpapírral bélelt formában, előmelegített sütőben 30-40 perc alatt megsütjük.
Tipp: Babapiskótával is elkészíthetjük.

A fagyi összeállítása:
A tölcsér aljára kis krémet teszünk, erre néhány darab felkockázott piskótát, majd újabb réteg krémet, megint piskótát. Végül a tölcsér pereméig kikenjük a krémet. A kész fagyit hűtőbe tesszük. 
Díszítésnek olvasztunk a tetejére csokit és színes cukrokkal dekoráljuk. Legjobb ha fogyasztásig hűtőben tároljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések