Lehetne a raffaelló golyó cupcake változata mert nagyon emlékeztet az íze a kis fehér édességre. Ezek a falatnyi sütemények nagyon dekoratívak és mutatósak lehetnek akár a karácsonyi asztalon is. Marcipánnal és cukormázzal egészen cukrászdai költeményeket varázsolhatunk. A tésztáját szerintünk tökéletesre kísérleteztük, próbáljátok ki Ti is!
a cupcake papír: Arany-Ló papír
Hozzávalók:- 2 tojás
- 130 gr tejföl
- 100 gr vajkrém (natúr, vagy tejszínes)
- 65 gr olaj
- 250 gr liszt
- 50 gr kókuszreszelék
- 150 gr porcukor
- teáskanál vanília aroma
- 1 vaníliás cukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- marcipán
A tojásokat a tejföllel, olajjal, vajkrémmel és vaníliás cukorral robotgép segítségével kikavarjuk. Egy másik tálban elkeverjük a lisztet a cukorral, kókusszal, szódabikarbónával. Fokozatosan hozzáüntjük a tojásos keverékhez és a vanília aromával vagy vaníliával ízesítjük. Sűrű tészta masszát kapunk. Muffinpapírral bélelt sütőformába egy-egy bő kanál tésztát teszünk. Mindegyikbe egy marcipángolyót helyezünk és újabb kanál muffintésztával befedjük. Sütőben kb 180-150 fokon kb 20 percig sütjük. Ha kihűlt díszítjük. A marcipánt, porcukros szilikondeszkán (sima felület) kinyújtjuk, méretre, formára szaggatjuk és cukormázzal a cupcake-ek tetejére rögzítjük. A marcipánt tovább díszíthetjük cukormázzal.
Cukormáz:
- 1 tojásfehérje
- kb 16 dkg szitált porcukor
- 2 evőkanál keményítő
- 1 evőkanál citromlé
Fokozatosan robotgéppel összekavarjuk, zacskóba töltjük, a sarkára pici jukat vágunk és kész is az íróka.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése