2013. december 16., hétfő

Kókuszos, marcipános cupcake

Lehetne a raffaelló golyó cupcake változata mert nagyon emlékeztet az íze a kis fehér édességre. Ezek a falatnyi sütemények nagyon dekoratívak és mutatósak lehetnek akár a karácsonyi asztalon is. Marcipánnal és cukormázzal egészen cukrászdai költeményeket varázsolhatunk. A tésztáját szerintünk tökéletesre kísérleteztük, próbáljátok ki Ti is!


a cupcake papír: Arany-Ló papír 
Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 130 gr tejföl
  • 100 gr vajkrém (natúr, vagy tejszínes)
  • 65 gr olaj
  • 250 gr liszt
  • 50 gr kókuszreszelék
  • 150 gr porcukor
  • teáskanál vanília aroma
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • marcipán 



A tojásokat a tejföllel, olajjal, vajkrémmel és vaníliás cukorral robotgép segítségével kikavarjuk. Egy másik tálban elkeverjük a lisztet a cukorral, kókusszal, szódabikarbónával. Fokozatosan hozzáüntjük a tojásos keverékhez és a vanília aromával vagy vaníliával ízesítjük. Sűrű tészta masszát kapunk. Muffinpapírral bélelt sütőformába egy-egy bő kanál tésztát teszünk. Mindegyikbe egy marcipángolyót helyezünk és újabb kanál muffintésztával befedjük. Sütőben kb 180-150 fokon kb 20 percig sütjük. Ha kihűlt díszítjük. A marcipánt, porcukros szilikondeszkán (sima felület) kinyújtjuk, méretre, formára szaggatjuk  és cukormázzal a cupcake-ek tetejére rögzítjük. A marcipánt tovább díszíthetjük cukormázzal.

Cukormáz:
  • 1 tojásfehérje
  • kb 16 dkg  szitált porcukor
  • 2 evőkanál keményítő
  • 1 evőkanál citromlé
Fokozatosan robotgéppel összekavarjuk, zacskóba töltjük, a sarkára pici jukat vágunk és kész is az íróka.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések