2013. december 1., vasárnap

Mi van a kulisszák mögött? A Fahéj magazin fotózása.

Egy hónappal ezelőtt mi már a karácsonyi menüt sütöttük, főztük. Természetesen otthon nálunk is 24-én kerül az asztalra az ünnepi menü. :-) Most egy kicsit előre dolgoztunk, hogy ötleteket adjunk Nektek karácsony estéjére.
Előétellel, főétellel, desszerttel, 2 gasztroajándékkal érkeztünk Csigó Zita műtermébe. No és persze néhány kellékkel a fotózáshoz, sose lehet tudni... Később kiderült, hogy ez olyan volt, mintha Dunába vittünk volna vizet :-) Első alkalom, hogy a fotókat nem saját magunk, hanem a Fahéj magazin fotósa, szerkesztője készítette, így nem tudtuk mire készüljünk. A közös munka azonban jó hangulatban telt, hamar egy hullámhosszra kerültünk Zitával és úgy érezzük, a tervezett békebeli hangulatot is sikerült megteremteni.

Pillantsatok be Ti is a kulisszák mögé!

Zita műhelyében úgy éreztük magunkat, mint Alíz csodaországban!:-) Mindenhol tányérok, csészék, tálak, rengeteg kanál, villa, kés, pohár és - amit még igazán irigylünk - festett és koptatott fadeszkák és mindenféle anyag vagy papír, amik mind-mind a fotók alapjait képezik.

A fotók stílusában előre megegyeztünk, így tudatosan a békebeli, rusztikus hangulatú eszközöket kerestük. A választásnál mindig szempont az étel jellege, az, hogy mit tartalmaz és persze a kinézete, színe, textúrája stb. Ezek már kiadják, hogy milyen tányér, pohár, evőeszköz stb. szükséges, milyen hozzávalókkal dobjuk fel a környezetet (pl. esetünkben akár pár szem füge) és milyen stílusú, hangulatú, színű kiegészítőket használjunk. Érdemes először egy kupacba összetenni mindent és ha úgy látjuk összeállt a kép, kezdődhet a kompozíció kialakítása. Ekkor mindenképpen figyeljünk arra, hogy - bár lehet, hogy sok minden apróság kerül a képre - az étel maradjon a központban, elvégre az a lényeg :-) Minden másnak pedig támogatnia kell ezt. A lényeg, hogy a végén egy jó hangulatú, harmonikus képet készítsünk.
Lehetőség szerint természetes fénynél dolgozzunk, de ha ez nem jönne össze, akkor egy jobb lámpa is megteszi. Azonban figyeljünk rá, hogy a lámpa fénye ne legyen túl meleg, sárgás, mert az nagyon elviheti a fotónk színeit. Esetünkben Zita műhelyében minden profi eszköz rendelkezésünkre állt, de hogy is lenne ez másképp egy gasztrofotósnál. :-)










Íme a végeredmény. A következő karácsonyi receptjeinket találhatjátok meg a Fahéj magazin téli számában:

01. Almás-fügekrémes diótorta karamellel
02. Vörösboros pulyka aszaltszilvával barackkal, fahéjas édesburgonyapürével tálalva
03. Kávélikőr és almás narancsos likőr. Cimkék itt letölthetők.
04. Krémsajtos, sütőtökös pite

Jöjjön a JÁTÉK!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések