2013. december 14., szombat

Tepertős szilvás batyu

Elérkeztünk Adventi naptárunk 14. ablakához, már csak tíz nap és itt a karácsony. Itt egy újabb tipp a sütni vágyóknak.



A hókifli receptünknél már említettük, hogy minden régi receptben van valami trükk, vagy egy különleges hozzávaló. Ebben a tésztában a tepertő az, ami első hallásra legalább olyan meglepő mint a hókiflinél az ecet, de felejthetetlen ízt ad! A kiflikhez hasonlóan tölthetjük a batyukat különböző sütés álló lekvárokkal, de nekünk a szilva volt a tuti befutó. Egy kis dobozba vagy formás edénybe csomagolva szintén jó kis gasztroajándék!

Hozzávalók:
  • 20 dkg margarin
  • 30 dkg darált tepertő
  • 60 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 2 ev.kanál tejföl
  • 2 teáskanál só
  • csipet bors
  • csipet őrölt kömény
  • szilvalekvár

Liszttel elmorzsoljuk a margarint és a darált tepertőt. 
Hozzáadjuk a fűszereket.
Az élesztőt cukros tejben megkelesszük. 
Összedolgozzuk a tepertős liszttel és a tejföllel, majd 1 óráig pihentetjük. ½ cm vastagra kinyújtjuk, kiszaggatjuk kerek szaggatóval és szilvalekvárral megtöltjük, tojással megkenjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések