2014. február 26., szerda

Tonhalas rizottó

Elfoglalt hétköznapokon, munka után, jól esne valami meleg étel de nincs sok kedvünk a konyhában tevékenykedni. Ez velünk is sokszor megesik, ilyenkor bevetjük a gyors megoldásokat, amiből az egyik a rizottó. Számtalan a variáció, ez a tonhalas az egyik kedvenc. Tevékenykedni sajnos kell, de tényleg gyorsan elkészül:)
Én barnarizzsel szeretem de bármilyen gyors rizs megteszi, hogy ezzel is rövidebb legyen az elkészítési idő. Amíg a rizs megfő, addig el is készülhetünk a tonhalas résszel.
A tonhalkonzervről leöntjük az olajat, épp csak egy kicsit csorgatunk a serpenyő aljára, amibe beledobjuk a felkockázott fokhagymát.  Rögtön hozzáadjuk a tonhalat és a héjastól apróra kockázott cukkinit. Sózzuk, borsozzuk és kevergetve alaposan megpirítjuk. A poréhagymát ilyenkor adjuk hozzá mert ha megég, akkor kesernyés lesz az íze. A megfőtt rizst, reszelt sajtot és a tejszínt is hozzákeverjük. Még pár percig tovább sütjük a serpenyőben aztán kész is. Tetejére szeletejlünk lilahagymát és még egy kis reszelt sajtot.

Hozzávalók:

  • 200 gr tonhal
  • 250 gr barnarizs
  • 1 db cukkini
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél póréhagyma
  • reszelt sajt







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések