2014. április 16., szerda

Répakeksz

Húsvétkor stílusos vendégváró lehet egy kis répakeksz az asztalon, de remek gasztroajándék is a nagyobbaknak. Az alapreceptet lehet turbózni különböző lisztekkel, fahéjjal, ötfűszer keverékkel, dióval, csokival vagy akár kéksajttal is. Nyuszidobozainkban itt és itt át is adhattok ajándékba 1-2 darabot! Jó készülődést kívánunk nektek az ünnepekre!

Hozzávalók 22 darab kekszhez:

  • 200 g reszelt sárgarépa
  • 150 g cukor 
  • 150 g kókuszzsír
  • 1 tk. sütőpor
  • 50 g zabpehely
  • 50 g kölesliszt
  • 50 g grahamliszt
  • 50 g búzaliszt

A kókuszzsírt olvasszuk meg picit, majd egy tálban keverjük el a cukorral és a sárgarépával. Egy másik tálban pedig a sütőport a zabpehellyel és a lisztekkel. Ezután keverjük össze a nedves és a száraz összetevőket. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tegyünk evőkanálnyi adagokat egymástól távolabb, majd 10-15 percig süssük kb. 180 fokon.


1 megjegyzés:

  1. I am lucky that i read this great information, it have very useful information, thanks a ton for providing this important information

    VálaszTörlés

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések